Kranio-Sakral terapi

Illa Jepsen

Akelejevej 2

3650 Ølstykke

Tlf. +45 47100757

(fastnet tlf. ikke til SMS) 

Find mig på krak

Mail: klik her

Healing og terapi v/Illa Jepsen

Kranio-Sakral Terapi (KST)

Da flere af Kranio-Sakral teknikkerne minder om healing, kombinerer jeg ofte KST med healing, da jeg mener, det giver en endnu bedre effekt


Jeg har taget min uddannelse hos Stanley Rosenberg (KST I) og Inge Dahm (KST I+II) i 2001.


Nederst på siden forklarer jeg, hvilken forskel jeg oplever, der er på uddannelsen hos Stanley og Inge, og hvorfor jeg fortsætter hos Inge fremover.


KST kan blandt andet hjælpe med:

     ◦at forbedre centralnervesystemets funktion

◦at afbalancere hormonsystemet

◦at løsne muskelspændinger og sætte knogler på plads

◦at slippe stress

◦at minske/fjerne gener i forbindelse med et piskesmæld

◦indlæringsproblemer, som stammer fra kronisk stress

◦meget mere


En behandling foregår på følgende måde (meget forenklet fortalt):

Klienten ligger på ryggen. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet giver jeg med hænderne et meget let tryk, 5 gram, (som vægten på et stykke A4 papir). Samtidig mærker jeg efter kroppens energi og ændringerne i denne i forhold til den påvirkning, jeg giver kroppen via lætte tryk og energi tilførsel. Klienten oplever en dyb form for afspænding undervejs i behandlingen.


Kranio-Sakral Terapi er en behandlingsform, der kan korrigere problemer, som påvirker det vigtige Kranio-Sakral system.(K-Ss)


K-Ss støtter fysisk hjernen og rygmarvens nerver og holder dem på plads. K-Ss består af knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet, membranerne som holder hjernen på plads i forhold til disse knogler og væsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen. Denne væske virker som en hydraulisk støddæmper for at beskytte hjernen. Væsken er også nødvendig for at hjernecellerne kan få næring og udskille affald.


Se evt. Inge Dahms forklaring på KST her

Og en god artikkel om det samme, som Stanley har skrevet (på engelsk) her


Årsagen til, at jeg har taget KST1 hos både Stanley Rosenberg og Inge Dahm:

Jeg startede hos Stanley. Vi var 28 kursister på holdet, og da meget af tiden gik med at Stanley viste teknikkerne på kursisterne samt demonstrerede på indbudte klienter, hvad Kranio-sakral terapi kan bruges til, var der ikke megen tid til selv at få indøvet teknikkerne eller blive set over skulderen af Stanley, om vi udførte teknikkerne korrekt. For mig at se var kurset meget teoretisk og teknikorienteret og meget lidt orienteret om kroppens energi og de psykiske aspekter i behandlingen.


Et par måneder efter fik jeg ved et tilfælde lejlighed til at deltage på KST1 hos Inge Dam. Her fandt jeg det, som jeg havde savnet hos Stanley nemlig vægtningen af, at en Kranio-sakral terapi behandling både påvirker krop og psyke, og at terapeuten skal være rustet til også at behandle det psykiske aspekt hos klienten, hvis det bliver nødvendigt. Inge lægger på kurset meget vægt på, at vi skal kunne mærke Kranio-sakral rytmen og kroppens energi og bruge dette sammen med de teknikker, som hører til KST. For mig er det en mere helhedsorienteret måde at behandle på, når vi i behandlingen/på kurset lægger vægt på både krop og psyke. Holdene hos Inge er også meget mindre, og der er tid til at indøve teknikker og blivet rettet/korrigeret undervejs i kurset.


Hvis du vil vide mere om Kranio-Sakral Terepi er her et link til Inge Dahms institut og til Stanley Rosenbergs institutIlla Jepsen, Akelejevej 2, 3650 Ølstykke tlf. 47100757  Mail: klik her     

Copyright © All Rights Reserved Illa